Tips til en fredfyldt og harmonisk hverdag

Der findes utallige tips og tricks til hvordan du kan få en bedre, rolig og mere lykkelig hverdag. I alt fra bøger om selvhjælp, til selvforkælelse med dyre behandlinger og undervisning i optimering af din tid, lover de alle at give dig en bedre hverdag. Selvom alle de råd kan være kærkomne og hjælpe i en travl hverdag, er der dog kun én enkelt ting der aldrig har slået fejl, og det er at sætte tempoet ned, gå udenfor og få frisk luft i lungerne. 

Kom udenfor på en helt ny måde

Du kan give dig selv en pause fra hverdagen ved hjælp af blot en enkelt dag i ugen, hvor du træder ud af din dør og er i naturen på en måde der giver mening for dig. Mange finder lykken i en gåtur, en løbetur eller blot ved at gå på opdagelse, andre kan have svære ved at finde et formål med at være i naturen. 

For mange er det at mangle en konkret opgave eller et formål i naturen, en faktor der giver anledning til ubehag og/eller kan bidrage til at opgaven ikke bliver prioriteret. Hvis du kan genkende dig selv i det sidste udsagn, så håber vi at denne artikel kan hjælpe med at inspirere dig til hvordan du kan bruge din tid udendørs. 

Åh du danske muld

Den danske natur byder på omskifteligt vejr og adskillige forskellige elementer, selvom det til tider kan være frustrerende skal vi huske på at det også medfører kæmpe gaver og muligheder for os der ude i den. 

Ligeså er Danmark et land med en vidtstrakt kyststrækning, både med strand, klitter og klipper, der uanset hvor du befinder dig, er indenfor rækkevidde med minimal rejsetid.
De grønne områder i Danmark tæller både organiseret og beplantede åndehuller, samt urørt natur i store områder eller danske skove. Alle de muligheder nærmest indbyder til adskillige måder at bruge og hjælpe naturen på. 

Lav din egen mad af friske råvarer

Skove, marker og enge er alle steder hvor du kan samle ting til din middagsmad, om det er: Urter, svampe, kastanjer, blomster eller frugter, så finder du små gaver overalt hvor du går.  Så begiv dig ud på skattejagt, men hold øjnene åbne, for selvom du bor i storbyer, kan du stadig finde hyldeblomst træer der indbyder til frisklavet saft. 

Alt du skal bruge er en kurv eller net til at indsamle dine gevinster, et opslagsværk til at tjekke efter (inden du plukker!), en telefon kan med fordel bruges, den er ofte i lommen  alligevel og evt en saks, så du ikke hiver og flår for at få byttet med hjem. 

Fang din egen middag

Den lange kyst og de massevis af små søer, gør det nemt at indsamle fisk og skaldyr der kan finde vej til middagsbordet. Ved klitter og havne kan du være heldig at fange skaldyr med små net, skal du have andre fisk på krogen kræver det dog lidt mere udstyr. Invester i gode produkter såsom en god fiskestang med shimano hjul, og derved har du noget udstyr der kan bringe mange gode stunder frem ved bordet og langs vandet i årevis fremover. 

Dekorer dit hjem

Bring naturen med indenfor og nyd de smukke elementer hele året. Led efter pinde og tømmer og brug det i din indretning, medbring en flot sten eller klip siv og grene der alligevel stritter ud på gangstierne og anret dem smukt i vaser med andre tørre blomster i dit hjem. 

Tørrede buketter der enten står naturligt eller indfarves i frugtfarve vinder frem i boligblade verden over, og i stedet for at betale overpris i butikkerne, så gå på jagt i naturen med respekt for den og dine medmennesker. De tørrede buketter kan holde uendeligt, derfor spares du for at udskifte buketterne ugentligt. Saml i stedet buketter til dem du holder af i gave og giv ideen videre. 

Giv og få dobbelt igen

Det er altid rart at give lidt igen, også til naturen nu den giver os en masse. Klimadebatten raser, og én af de simple ting du kan gøre for at hjælpe på det store billede er at passe godt på den natur vi har. Men konkret kan du også hjælpe dit lokal miljø, ved blot at samle ind og fjerne det skrald du møder på din vej. Alt du skal bruge er en pose, en handske og evt en stang hvis du vil gå mere håndgribeligt til værks. Saml det affald du ser på vejen op, fordel dette til genbrug og husk dig selv på at du har fjernet den opgave fra moder jord og måske skånet flere dyr fra at indtage eller blive indviklet i vores affald. 

Vi håber denne lille guide kan inspirere dig til at komme mere ud i naturen, hele året, både i ferie og til hverdag. For er der noget vi ved med sikkerhed, er det at naturen, den virker!