Guide til printerkøb: Hvilken printer skal jeg købe?

Når man overvejer mængden af ​​forskellige printere, der findes på markedet i dag, er det ingen overraskelse, at de fleste forbrugere bliver udfordret. Vi vil gerne give dig nogle gode råd, der kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige printer til dig. Lad os begynde!

Hvilken printer er den rigtige for dig?

En måde at finde den rigtige printer til dig, er ved at forstå dine print behov. Her er en hurtig gennemgang baseret på, hvor du vil udskrive. Vi går dybere i næste afsnit.

Hjemme-printere

Printere, der er lavet til udskrivning med lavt støjniveau og har alsidigheden til at håndtere dokumenter såvel som farve foto er bedst til hjemmeprint. Blækprintere var traditionelt dette valg i mange år af den private forbruger, men økonomien, holdbarheden og forbedrede ydelse af laserprintere har også gjort det til et gunstig hjemmeprinter valg.

Kontor-udskrivning

På kontoret er det traditionelt laserprintere der har været valget. Laserprintere kan udskrive store mængder tekst hurtigt, hvilket gør dem til arbejdsheste på arbejdspladsen. Som med blækprinterne, kan man vælge mellem kun print eller multifunktionsprintere, der også kan scanne, kopiere og faxe. Farve laserprintere er perfekte, hvis du lejlighedsvis har brug for farvede udskrifter.

Kreativ udskrivning

Intet slår de farvebilleder, der er printes af blækprinterne. Undgå dog billige blækprintere med kun to patroner. De fleste billige blækprintere, med kun to patroner, har en tendens til at bruge en masse dyr blæk. Her ender du ofte med at købe ny dyr blæk, som meget hurtigt overstiger prisen på din printer. For farveudprint i høj kvalitet, skal du bruge en blækprinter med mindst 5 blækpatroner. Har du særligt store krav til dine udskrift fx foto så skal du måske finde en printer med 6-8 patroner.

Hvis dine printbehov er en blanding af de ovennævnte kategorier, eller du stadig ikke er helt sikker på, hvad du skal købe, foreslår vi, at du læser videre for at få en bedre forståelse af de mange muligheder der er på marked.

Har du brug for en simple printer bare til at printe, eller har du også brug for en der har scanner-, fax- og kopimaskinefunktioner?

Enkelfunktionsprintere: Dette er printere, der er lavet med det ene formål at printe. Hvis du har brug for en printer, der kun udskriver dokumenter og ikke mere, er dette printeren for dig.

Alt-i-én-printere: Dette er printere, der også laves med scanner-, kopimaskine- og faxfunktioner. Hvis du leder efter en printer der kan det hele, som du også kan bruge til at scanne, kopiere og/ eller faxe dokumenter er dette valget for dig.

Printer du mest dokumenter, eller vil du også printe fotos og billeder farver? Vil du udskrive meget?

·         Laserprinter: Hvis du hovedsageligt printer dokumenter, så skal valget være en laser printer. Laserprintere er hurtige effektive, når der skal printes meget.

·         Blæk printer: Hvis du har brug for en printer der kan printe farvebilleder eller fotos i god kvalitet, så skal valget være en blækprinter. Men vær opmærksom på, hvor meget blæk der er i blækpatronerne. Det kan hurtigt bliver dyrt at vælge forkert.

I mange år har man sagt at laserprintere ikke er gode til farvede print, men det har ændret sig med teknologien. Selvom laserprintere er kendt for deres evne til at printe dokumenter hurtigt og for at være mere omkostningseffektive end blækprinterne i det lange løb, er det værd at bemærke, at farvelaserprinterteknologi nu leverer farveprint på næsten samme højde som blækprinterne. Selvom farvelaserprintere stadig har et stykke vej til at printe billeder i gallerier kvalitet, er det nu meget en overkommelig mulighed for den daglige bruger til dag-til-dag foto- eller farveprint.

For at opsummere:

·         Hvis du regelmæssigt printer en masse dokumenter og ikke behøver at udskrive farver i høj opløsning, skal du vælge en laserprinter (eller farvelaserprinter, hvis du har brug for farve).

·         Hvis du lejlighedsvis printer dokumenter og farve billeder, skal vælge en blækprinter.

·         Hvis du regelmæssigt printer en masse farvebilleder og foto, skal du vælge en professionel fotoblækprinter og huske at kigge på blækpatron omkostningerne!

Sidst, men bestemt ikke mindst, hvad er de rigtige omkostninger ved din printer?

Pas på! Lad dig ikke narre af billige blækprintere tilbud!

Jo billigere en printer er, jo større er chancen for at printerpatroner til den er meget dyre. Den rigtige pris på din printer, handler om mere end indkøbsprisen på printeren. Når du køber en ny printer, skal du sørge for at kontrollere, hvor meget printerpatronerne koster.

Lad os tage de tre nye og billig blækprinter på markedet i dag og sammenligne dem med mere blækeffektive dyrere modeller, for at se de rigtige omkostninger, for hver printer.

Billige blækprinter Lidt dyre blækprinter

* Priser fundet online august 2020
** Patroners pris fundet online august 2020
*** Antal print er baseret på producenternes skriver de indeholder

Hvad betyder det for dig?

Hvis du har en HP DeskJet 2620 printer, og du udskriver 600 sider om året, ender du med at købe blækpatroner 3 gange på et år til pris på 669 kr. pr år.

På den anden side, hvis du har en Canon Pixma TS6350 og du udskriver 600 sider om året, ender du med at købe blækpatroner hvert andet år til en pris på 211,5 kr pr år.

Udgiften pr år er som følger (med 600 print pr år)

HP DeskJet 2620: Printers pris 399 + blækpatroner for 669 kr = 1068 kr for første år.

Canon Pixma TS6350: Printers pris 899 + blækpatroner for 211,5 kr = 1110,5 kr for første år.

Men se hvad der sker hvis vi kigger på 2 år: 

HP DeskJet 2620: Printers pris 399 + blækpatroner for 2*669 kr = 1737 kr for første år.

Canon Pixma TS6350: Printers pris 899 + blækpatroner for 2*211,5 kr = 1322 kr for første år.

Så allerede i det andet år af printerens levetid bliver det billigere at købe en over dobbelt så dyr printer til at starte med.
Og vi har slet ikke regnet på den dyrere Epson printer hvor prisen pr udprint ligger 2.780 % lavere end Canon Pixma TS205 til 1,44 kr pr udprint. 

Så ja køb IKKE den billige printer på tilbud. Kig på prisen på printerpatronerne !!