Din guide til bæredygtigt sengetøj

Er du på jagt efter sengetøj, som kan lidt mere end det sædvanlige? Mange køber sengetøj, fordi det er billigt og ser flot ud. Men ville du ikke hellere have sengetøj, som var sundt for dig uden brug af skadelige kemikalier? Jeg er vild med økologisk, vegansk og bæredygtigt sengetøj! Derfor skriver jeg denne guide, hvor du kan få inspiration til, hvilke mærker, som producerer Økologisk, Bæredygtigt, Vegansk og Allergivenligt sengetøj. 

Cocoon Kapok — 100% Økologiske produkter 

Et af de mærker, som jeg er helt vild med er Cocoon Kapok! De producerer 100% bæredygtige produkter uden at gå på kompromis med kvaliteten. Denne producent går op i socialt ansvar og en bæredygtig produktion lige fra høsten til de kommer i butikkerne. Det er nemlig naturen, som fremstiller råvarerne. Hvor meget mere bæredygtig kan produktionen blive? Cocoon Kapok producerer hovedpuder, dyner og topmadrasser ud af 100% økologiske naturfibre, der udvindes af frø fra kapoktræer i tropiske regnskove. 

Cocoon Kapok — Veganske & økologiske hovedpuder, dyner og madrasser

Mange er begyndt at få øjnene op for veganske sengesæt. Derfor er Cocoon kapok en fedt mærke, de udvinder alt fra den organiske fiber Kapok, som er naturligt vandafvisende. Det gør dem også resistente overfor husstøvmider. Alle sengesæt fra denne miljøbevidste producent er lavet af silkebomuld, der har så tætte vævninger at det føles som silke. Det giver også en høj åndbarhed og temperaturregulerende egenskab. Som med stort set alle veganske produkter er de gode til folk med allergi og kan optage fugt på en anden måde en produkter, der er fremstillet af almindeligt bomuld. 

Wonder Living — Sengetøj af økologisk bambus 

Søger du bæredygtige produkter til dit soveværelse med garanterede certificeringer? Så vil Wonder Living kunne tilfredsstille dine behov. Denne producent fremstiller deres sengesæt af 100% økologisk bambus. Både sollys, vand og regnvand er leveret uden indhold af skadelige kemikalier som pesticider, kunstgødning og herbicider. De har deres egen bambusplantage, som er FSC mærket. Dette vil sikre dig at der ikke overproduceres og fældes bambus, som ikke kan nå at reproduceres. Derfor vil du også støtte op om at beskytte planteliv, dyr og personalet bag produktionen. 

Wonder Living — CO2 neutral fremstilling af sengetøj

Wonder Living fremstiller alt deres bambus sengetøj fra Mosa bambus. Det vokser op til 1 meter om dagen og kan i nogle tilfælde blive helt op til 28 meter høje. Det er en naturlig ressource, som er svær at ødelægge. Fremstillingen af denne ressource er derfor også CO2 neutral og er faktisk også noget, som Wonder Living har vundet priser for. De kalder det Lyocell metoden. Det er en produktion, som foregår i et lukket kredsløb med 99,7% af alt spildevand genbruges til gødning. Det er også en mindre energikrævende måde at producere på. 

CPH Living — OEKO TEX 100 Certificerede Lagner & Sengesæt

Vil du gerne have allergivenligt og OEKO TEX 100 certificeret sengetøj? Så bør du helt klart prøve kræfter med sengesæt fra CPH Living. Dette brand anvender udelukkende materialer, som er OEKO TEX 100 certificeret. Du er derfor sikret at der ikke er anvendt nogle former for skadelige kemikalier og stoffer, der kan give allergener. Er du typen, som hurtigt kan få problemer med din allergi eller har problemer med huden? Så vil du elske produkterne fra Wonder Living. De er skånsomme overfor din hud og er tilmed GOTS Certificeret. Der er derfor også taget hensyn til planteliv og medarbejdere hele vejen igennem produktionen. Du er derfor også med til at støtte op om en produktion med øje for ordentlige forhold, når du køber produkter fra Wonder Living. Du giver dig selv en chance for at få et bedre velvære og et sundere sengemiljø, der er allergivenligt og godt til både børn og voksne med en sart hud.